Blog

Bloemenzo Joyce / Bloemenzo Joyce  / Zomerbloemen – Pioenroos

Zomerbloemen – Pioenroos

Yes! Het is weer zomer en dat betekend dat het elke keer een extra leuk feestje is om bloemen te gaan inkopen. Want er is in dit seizoen altijd zoveel keuze. Bij mij op de groothandel is het dan echt alsof ik in een snoepwinkel rond loop. Met zoveel moois wordt het mij niet makkelijk gemaakt en mijn collega’s denken er precies zo over! Ik denk alleen maar: wat ga ik nu weer in de bloemabonnementen schikken!

Zoals je bij de foto’s kunt zien, heb ik bij dit boeket gekozen voor een kleurenexplosie! Een prachtig geheel van een heleboel verschillende bloemen en kleuren. Hier wordt je toch vrolijk van?

 

Eucalyptus

De basis van dit boeket bestaat uit Eucalyptus, de structuur van het blad in combinatie met de kleur past werkelijk overal bij en het één van de favorieten van mijn bruidsparen. Uiteraard kan de Pioenroos niet ontbreken in een zomerboeket.

 

De Pioenroos

De mooiste tijd in de bloemenwereld is wanneer de pioenen er weer zijn! Ze zijn er maar een korte periode, dus dat betekend dat we er extra van moeten genieten, vindt je ook niet? Wist je dat er meer dan 1.500 soorten pioenrozen zijn? De meest bekende is de Sarah Bernhard, vind ik. Een zacht roze variant, met ontelbaar veel blaadjes en een fijne geur. Ze beginnen als een klein bolletje en als ze uitkomen vouwen er zoveel blaadjes uit dat kleine bolletje, ik blijf mij erover verbazen. De bloem wordt wel meer dan 5 keer zo groot als toen ze nog in de knop zat, zo bijzonder.

Ook heb je varianten die direct openklappen als je ze in een warme ruimte zet. Bij deze Pioenrozen kun je heel mooi het hart van de bloem zien, adembenemend. De toverbal pioen is er daar één van. Wat haar extra bijzonder maakt is dat ze langzaam van kleur veranderd. Ze begint in een koraal kleur en ‘verkleurd’ langzaam naar het crème. Overigens betekend dit niet dat deze pioenen niet lang op de vaas staan. Je kunt net zo lang van ze genieten als de ‘gewone’ Pioenroos.

 

De andere zomerbloemen uit het boeket

| Sandersonia | Campanula | Sierui | Violier | Oxpetalum |

Daaraan toegevoegd, Anjer, Leeuwenbek en Eustoma. Dit zijn bloemen die het hele jaar door verkrijgbaar zijn. Alleen is de Sneeuwbal is een voorjaarsbloem, en niet altijd beschikbaar. Hiervoor in de plaats kan een Hortensia heel erg goed, want ook de hortensia is er weer! Love it!

 

Wat ik je nog wil meegeven

Verzorg je bloemen goed in de zomer. Kies een schone vaas en voeg snijbloemvoeding aan het water toe. Snij de bloemen goed schuin af met een scherp mesje en zorg dat er geen blad in het water hangt of drijft. Vergeet niet een keer extra het water te verschonen en de stelen opnieuw schuin af te snijden. Zo hebben bacteriën minder kans om te groeien en kun jij extra genieten van je bloemen op de tafel.

 

Als laatste geef ik je nog een TIP!

Heb jij wel eens het probleem dat je pioenrozen niet helemaal open komen? Dit komt omdat ze een natuurlijk suikerlaagje hebben gevormd om hun kop, ter bescherming. Wanneer je de kop ondersteboven besprenkeld met lauw water, kun je dit lagen er zo afspoelen. Grote kans dat ze hierna wel gaat bloeien.

 

Bloemabonnement

Ook zo’n mooie bos bloemen op tafel? Kies dan voor een bloemabonnement. Hierbij krijg je tweewekelijks of maandelijks een verse bos bloemen aan huis geleverd, compleet op vaas. Je hoeft alleen maar te genieten, want wij zorgen ervoor dat de bloemen op water staan, schuin zijn afgesneden en dat er voeding in het water zit. Ideaal toch? Interesse? Vraag mij naar de mogelijkheden of kijk bij bloemabonnement in het menu.

 

Enjoy!

Nog geen reactie(s)
Plaats een reactie